ИВАЙЛО
КРЪСТАНОВ

ВИНГ ЧУН

ИВАЙЛО
КРЪСТАНОВ

ВИНГ ЧУН

Си-хинг Ивайло Кръстанов (2.TG) тренира Винг Чун и Ескрима от 2001 г. През 2006 г започва да преподава и след една година защитава 1-ва техническа степен при Пранд Майстор Кийт Керншпехт (10.TG). Само след 1 година Си-хунг Кръстанов става Главен инструктор за гр. София. През 2010 г. защитава 2-ра техническа степен отново при Гранд Майстор Керншпехт (10. TG).

Винг Чун (Wing Chun или Wing Tsun) е директно, просто и ефективно бойно изкуство. То е един от стиловете Кунг Фу, родили се в Южен Китай. Въпреки че е на около 300 години, то е сравнително ново, в сравнение с другите Кунг Фу стилове. Според легендата, Винг Чун е създаден от будистка монахиня Нг Муй и е наименовано на нейната студентка и сътрудничка Йъм ВингЧун.

Говори се, че Нг Муй създава стила вдъхновена от бой между жерав и лисица (жерав и змия, според някои източници). Тази битка помага за подобряването на идеите, които Нг Муй вече е имала в главата си. Стилове, имитиращи животни, са вече много разпространени в китайските бойни изкуства, но Винг Чун е напълно създаден за човешкото тяло и не се противопоставя на човешката философия.

Винг Чун се базира на няколко важни принципа: Едновременна атака и контраатака, икономия на движението, централна линия. Във Винг Чун се тренират рефлексни реакции, а не заучени техники, и практикуващият винаги учи да атакува вертикалната средна линия на тялото, където се намират всички слаби места на противника: очи, нос, гръклян, слънчев сплит и слабини.

Wing Tsun е бойно изкуство, а не боен спорт .
Във Винг Чун няма правила и  забранени удари. Тренира се бъркане в очите, ритници в слабините, удари във врата и гръкляна, това е и шанса на един по-слаб физически човек да излезе от ситуация на нападение от по-силен и по-голям физически нападател.

Колко време е необходимо да  изучавате Винг Чун? Достатъчно е да посещавате тренировките два пъти седмично . След половин година ще можете ефективно да се отбранявате срещу най-обичайните атаки!

КЛАСОВЕТЕ НА ИВАЙЛО КРЪСТАНОВ

16.00 - 17.00ПонеделникВинг ЧунИн
16.00 - 17.00ЧетвъртъкВинг ЧунИн