КИРИЛ
КОЛАРОВ

ЙОГА ПРАКТИКАТА НА КИРИЛ

КИРИЛ КОЛАРОВ

ЙОГАТА НА КИРИЛ

Започна 69-тата си година, през Септември.
На 17 години се запознава с принципите на йога, от неговият основен учител, инж. Венцислав Евтимов.

Член на управителния съвет на Българската федерация по йога и негов Председател в мандата 2005 – 2008 година.
Бронзов медал от първото републиканско първенство по йога. Системно изучава и преподава йога практиките, вече 20 години.

„Важно е позите да се изпълняват съсредоточено, без усилие. Навлизането в тях да е плавно и спокойно. Вашата мисъл трябва да е насочена и в ръцете, и в краката, и в сърцето. Да участва всяка клетка от тялото. По време на изпълнението на асаните, вашата мисъл трябва да остане в настоящето… Тук и Сега.“

Пътя на Орфей

Родопа има зелени очи, бели ланити, сини обеци,
звезден косичник, гердан от песни, топли пазушки златна зунчица*.
Родопа не говори, а пее като младо момиче… кога стои – слънце грее,
кога ходи – вятър вее, кога дума – бисер ниже. И сърцата ни бият влюбено.

Орфеевата планина, Родопа е
озарение за Европа, щастие за света и
космическо послание за бъдещето.
Тя ви очаква с песни и обич.

От българския народ научих защо дъбът е светилище. Защо имелът е музика. Защо шишарките, леските, жълъдите раждат повече при приближаваща тежка зима. Как по листата на тополите може да се познае каква зима иде. Какво си говорят птиците, когато идват или когато си отиват. Коя птица какъв авгурски знак е. Кога котките плачат. Защо кучетата вият. Какво усещат кравите, когато мучат при земетресение. Защо конете познават идващата смърт на стопанина. Кога лястовиците летят ниско или високо. Кога овцете събират сламки с устните си. Защо враните се събират накуп. Защо, когато изядеш сърце от змия, ще може да разбираш песента на птиците. Какво ти шепне гората, какво казват саламандрите (дъждовниците), какво пишат облаците, какъв театър изнася мъглата, защо мишките са ясновидци, защо мравките, прилепите и луната крият тайната на любовта.

КЛАСОВЕТЕ НА КИРИЛ КОЛАРОВ

17.30 - 19.00ПонеделникЙога практика на КирилЯн
19.00 - 20.30ПетъкЙога практика на КирилЯнОт месец март практиката в петък отпада и се премества в четвъртък от 19:00 часа.