ДИМИТЪР
ГЕРМАНОВ

АЩАНГА ЙОГА

ДИМИТЪР ГЕРМАНОВ

АЩАНГА ЙОГА

Здравейте, името ми е Димитър Германов. Родих се на 1.1.1975 в Пловдив. Завърших Английска Гимназия там, а след това математика в Университета Корнел в щата Ню Йорк, САЩ. През последните 20 години живях и пътувах за дълго в около 50 държави и региони в Европа, Южна, Централна и Северна Америка, Африка, Азия, Индия, Тибет.

С Ащанга Виняса Йога започнах да се занимавам през 2003 в Делхи и Варанаси, Индия въведен от мой приятел и първи учител Amit Gandhi. По-късно станах ученик на German Garro от линията на Paramahansa Yogananda в местността Ел Болсон в планините на Патагония, Аржентина, които посещавах често през годините. С него започнах изучаването на сутрите на Патанджали и теория на Hatha и Ashtanga Yoga и постепенно навлизах в дълбините на практиката. По пътя с мъдрост и любов ми помагаха и Maite Bobadiila и Милена Голева. Специализирал съм в семинари с Linda Munro в Париж, с Maira Bliggenstorfer & Liza Zogib в Италия, и с Juan Pablo Capdevila в Аржентина. От 2008 практикувам самостоятелно 1 ва и части от 2ра серия на Ащанга Виняса Йога от Pattabhi Jois. Споделял съм практиката си в различни центрове по света – в Пловдив в ръководения от мен през 2011-2012 център ‘Анахата’, София, Коста Рика, о. Крит, Барселона, о. Ко Pha-ngan в Тайланд, Италия.

Работих 3 години като учител по математика и екология в Барселона. Там през 2004 година започнах да се уча да жонглирам и по-късно продължих в Katakomben Juggling School в Берлин, където работих с Виктор Кии от Cirque de Soleil и със Stefan Sing, специализирайки се в жонглиране на топки и танц с кристална сфера (контактно жонглиране). Танцувах съвременни танци в различни танцови академии – AREA Dansa в Барселона, Camarin de las Musas в Буенос Айрес и др. Изучавах японски танц буто с Yoshito Ohno и Jean Daniel Fricker във Франция, мим с Loco Brusca в Барселона и Буенос Айрес. Изследвам и други дисциплини и техники за осъзнаване на духа през тялото – Тай Чи, Техника Александър, Контактна Импровизация. От 2009 до 2013 работих на сцената в солови и съвместни проекти с други артисти от Франция и Израел във фестивали и театри в областта на съвременния танц и физически театър с обекти.

Вярвам, че пътя към себепознанието и любовта преминава през смело гмуркане в безкрая на тялото ни (физическо, етерно и астрално). Там са всички ключове към радостта в земния ни път.

КЛАСОВЕТЕ НА ДИМИТЪР ГЕРМАНОВ

19.30 - 21.00ВторникАщанга винясаЯн