Интуитивно
пеене
€ 23

Интуитивно пеене

Work shop

9-ти Октомври

Интуитивно пеене

Work shop

9-ти Октомври

Шамански практики за изразяване на душата ни чрез гласа

Не е задължително да си певец, за да изживееш този зареждащ и необикновен градски ритрийт. Даже напротив, ако никога не си пял свободно досега, това е моментът да го направиш в защитена среда. Няма да се учим да пеем или да следваме определена мелодия и текст. Ще използваме гласа си като инструмент, с който ще създаваме общата мелодия. Така ще дадем възможност на душата ни да се изяви.

Във всекидневието ни действаме с ума си и не позволяваме на душата ни да се разгърне. Чрез тази практика ще се отърсиш от ограниченията в главата си, ще хармонизираш и освободиш Истинския ти Аз чрез личната му  мелодия и звук.

Остава предизвикателството да прекрачиш прага на собствените си ограничения,  че пеенето е за избрани. Да, безспорно някои сред нас са надарени с вълшебен глас, но и ти няма да се качваш на сцената, а просто ще изразиш душата си чрез гласа. Това е удивително освобождаващо преживяване.

Цена – 45 лв.
Цена за двата ретрита на Георги Христов:
Интуитивно пеене и Сензорна депривация – 80 лв.

16:00 ч. – Запознаване на групата и игри за сближаване.

16:30 ч. – Зареждане на енергийните центрове с глас, терапия със звуците на чакрите.

17:00 ч. – Експериментално тихо пеене за освобождаване на гласа и упражнения за тялото. Споделяне.

17:30 ч. – Тук ставаме деца. Играем и се подмладяваме. Изразяваме душата си чрез игри за интуитивното пеене с глас и движение в малки групи, по двойки: Джибриш приказки, пеене в синхрон, дуети, инструкции как да използваме интуитивното пеене за развитието на сетивата ни. Как да се свържем с вселенската хармония, чиито кодове съдържа музиката. Споделяне.

18:00 ч. – Сесия „Интуитивно пеене“.

19:00 ч. –  Кръг на споделяне и завършваща медитация.

Как да сме облечени за уъркшопа?

Най-добре е в облекло за йога практика. Ще се движим свободно и ще играем на игри, за които най-удобни ще са ви спортни дрехи.

Това звукотерапия ли е?

Интуитивното пеене позволява да чуем нашия собствен звук и по този начин, разбира се, е вид звукотерапия. Въздействието идва и от мелодията, която цялата група създава.

Не се ли получава какофония, когато запеят много хора, без да имат опит в пеенето?

Да, има силни моменти, в които пеенето не звучи хармонично. Може да изживеете силна необходимост да викате или да спрете някого да пее. В инструкциите ще наблегнем на това, че основната задача все пак е да пеем. Има други по-бурни техники с викане и разтърсване. В Интуитивното пеене ако слушаме себе си и навлезем навътре в душата си, изживяваме истинско пречистване. Понякога водещият става за кратко диригент, за да се хармонизира звученето.

Трябва ли да може да пее човек поне малко, за да посети такъв уъркшоп?

Повечето хора си мислят, че не могат да пеят. И аз си мислих така. Срещата ми с влъхвата Фаргат опроверга това мое утвърждение. Само след четири часа интуитивно пеене с него и група осъзнах, че нямам глас, за да стана певец, но това изобщо не е важно. Разбрах, че пея правилно, че имам приличен тенор и само с насоките, които се дават от водещия преди началото осъзнаваш много неща за себе си. Не е важно дали имаш гласови данни, а е много вдъхновяващо, когато запееш, защото така придобиваш увереност в себе си и преодоляваш самоограниченията си. Помолих Фаргат да ме обучи да водя тази изцелителна практика и той ме въведе в началните акорди на изцелителното пеене на душата. Сега ще се радвам да опитаме Интуитивното пеене заедно с теб.